Броят на загиналите от урагана Иън вече надхвърли 80 души, съобщава

...
Броят на загиналите от урагана Иън вече надхвърли 80 души, съобщава
Коментари Харесай

Жертвите на урагана Иън вече са 85

Броят на загиналите от урагана Иън към този момент надвиши 80 души, оповестява " Ройтерс ".

Възстановяването от породените вреди във Флорида и Северна и Южна Каролина евентуално ще коства десетки милиарди $.

Очакваше се броят на жертвите да продължи да пораства, защото наводненията се отдръпнаха и избавителните екипи получиха достъп и до региони, които бяха откъснати от външния свят.

Потвърдени са минимум 85 смъртни случая в резултат на бурята, след като в сряда Иън връхлетя брега на Персийския залив на Флорида с катастрофалната мощ на ураган от четвърта категория с оптимални непрекъснати ветрове от 240 км/час.

Всички починали, като се изключи четирима души, са регистрирани във Флорида. 42 от жертвите са от крайбрежния окръг Лий, който понесе тежестта на бурята, когато тя доближи сушата, а 39 смъртни случая са докладвани в четири прилежащи окръга.

Над 700 000 предприятия и семейства останаха без електричество вчера следобяд единствено във Флорида, където повече от 2 милиона консуматори останаха без ток през първата нощ на бурята.

Застрахователите се готвят за сред 28 и 47 милиарда $ искове за това, което може да се окаже най-скъпата стихия във Флорида след урагана Андрю през 1992 година, съгласно американската компания за данни и разбори на парцели CoreLogic.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР